Leg Studio

Onze benen zijn vaak een grote bron van onzekerheid, een deel van ons lichaam dat we niet graag laten zien.

Zonde, vinden wij.


Gambettes Box houdt van benen, of ze nu lang, slungelig, petite of sterk zijn. Of ze nu putjes, littekens of blauwe plekken hebben. Alle benen zijn mooi, en alle benen verdienen het om gezien, geliefd en gevierd te worden. We zijn hier om je te leren van je benen te houden, en je het zelfvertrouwen te geven om ze met trots te laten zien.

#freeyourlegs

We hebben 7 unieke vrouwen samengebracht die ons, voor de lens van fotografe Isa Wiegers, hun benen van alle hoeken hebben laten zien en ons in alle eerlijkheid vertellen over hun soms haat-, soms liefdesverhouding met hun benen.

Ontdek hieronder de inspirerende verhalen en levenslessen van Vivian, Ginny, Sheila, Awura, Elba, Roosje en Jara.


Welkom bij de Leg Studio.

Vivian

Fotograaf, creative, influencer en model. Probeert mensen te inspireren op het gebied van self love en acceptatie naar hun lichaam toe.


Vroeger was ik altijd erg onzeker over mijn benen. Ik vond ze erg groot en stevig. Ik heb er lang mee gezeten en het was mijn grootste onzekerheid, maar met de jaren ben ik ze meer gaan accepteren. Ze zijn mooi lang en daar ben ik trots op.


Mijn benen heb ik om mij op plekken in de wereld te brengen, mij te laten leven, staan, dansen. Dan pas ik veel broeken niet, who cares, trek ik een jurk aan. Of een trainingsbroek, dat zit sowieso lekkerder.


In plaats van jezelf omlaag te praten of te pesten, draai het om en zeg iets positiefs. Gewoon het tegenovergestelde.

Het voelt raar en soms ook een beetje narcistisch, maar je gaat het vanzelf geloven.


Het moment dat je jezelf accepteert en jezelf in de spiegel aankijkt en uit jezelf denkt ‘yes, wat ben ik een lekker ding’ zal een keerpunt zijn en zal je een mooier mens maken.

Ginny

Creatieveling, ondernemer bedrijf ‘Ginny Werkt’, freelance Creative Consultant voor een grote uitgeverij, auteur/schrijver, presenteert soms een videoserie en creëert content.Vroeger werd ik spillepoot genoemd, omdat ik heel tenger was, maar daar trok ik me niks van aan.

Mijn benen zijn mijn assets.

Ik ben maar 1.60m, maar heb wel hele lange benen. Ik ben wel eens onzeker over de cellulite op mijn bovenbenen, maar ik probeer dat los te laten. Er zijn belangrijkere dingen op aarde om me druk over te maken.


Accepteren dat ik talent heb en goed ben in de dingen die ik doe, dat durfde ik heel lang niet aan mezelf toe te geven uit onzekerheid, maar dat slaat nergens op. Waarom zou je niet trots mogen zijn op je prestaties?

Sheila

Gallery Manager bij Galerie Ron Mandos in Amsterdam.


In mijn baan draag ik veelal jurken. Ik zorg ervoor dat mijn benen er mooi en verzorgd uitzien, maar heb daar niet altijd controle over. Afgelopen zomer kreeg ik een allergische reactie na een muggenbeet.


Ik voel mij empowered wanneer ik mij besef dat je zelf kan bepalen hoe je de dag insteekt. Ik trek mijn favoriete jurk aan, doe de perfecte make-up op, smeer mijn benen in met glitterende bodylotion en ik stap zelfverzekerd de deur uit.


Ik was echt trots op mijn benen tijdens de fotoshoot van Gambettes!

Elba

Fashion design student.


Toen ik jonger was, was ik altijd jaloers op meisjes met lange benen, maar hoe ouder ik word hoe meer ik mijn korte beentjes ben gaan waarderen, en I love embracing them (ook door het dragen van hakken).


Ik heb wat blauwe plekken en littekens op mijn benen van toen ik nog een kind was. Deze zijn nog steeds te zien en daar voel ik me soms onzeker over.


Ik voel me in mijn kracht door mezelf te omringen met de mensen waar ik van houd. De mensen die me aanmoedigen om de beste versie van mezelf te zijn.

Roosje

Freelance stylist en schrijver

Ik vind mijn benen niet het mooiste aan mijn lichaam, maar ik respecteer ze wel.


Ik heb besloten dat ik mezelf accepteer zoals ik ben. De buitenwereld is al veel te streng en kritisch voor vrouwen en hoe we eruitzien.


Het ideale lichaam is niet reëel. Als ik daar naar zou streven, word ik alleen maar ongelukkig.


Vroeger had ik echt een hekel aan mijn benen. Ze waren nooit dun genoeg en ik word ook nooit bruin in de zomer dus die Gisele Bündchen benen die ik wilde, kreeg ik nooit.

Het is grappig: hoe ouder ik word, hoe beter ik me over mezelf voel. Dat zal wel te maken hebben met levenservaring en een veranderend perspectief over wat nou echt belangrijk is.


Ik probeer mezelf het respect te geven dat ik vind dat ik verdien en zorg dat ik een leuke outfit aan heb waar ik me goed in voel. Een rode lipstick doet ook wonderen.Ik was als kind altijd onzeker over mijn benen. Op de dansacademie zijn je benen je belangrijkste instrument. De kritiek van dansdocenten op onze lichamen is mij altijd bijgebleven.Awura

Verbindt mensen door middel van verhalen, creative, ondernemer (Creative Women Collective, Creative Women Agency), spreker, schrijver en presentator.

Als volwassene heb ik die onzekerheid met elk levensjaar stap voor stap losgelaten. Een belangrijke sprong in die ontwikkeling is het overlijden van mijn vader geweest. Die gebeurtenis heeft mij wakker geschud over de beperkte houdbaarheid van onze lichamen. Ik heb toen onzekerheid ingewisseld voor dankbaarheid. Ik hou van nu mijn lichaam.

Ook van mijn benen.


De ideeën van de danswereld over mijn lichaam heb ik losgelaten. Toen ik uit die wereld stapte, kon in mijn eigen ideeën over mijn benen omarmen. Je omgeving bepaalt hoe je kijkt naar je lichaam. Als je je body image wilt veranderen, verander dan je omgeving als eerst.


Meditatie helpt ook om te begrijpen dat je lichaam niet is wie je bent, en je rol, functie of titel ook niet. Door dit dagelijks te beoefenen geef ik mijzelf liefde.

Country Manager Gambettes Box Nederland


Ik heb echt een haat-liefde verhouding met mijn benen. Ik dans al mijn hele leven en sport veel, dus weet dat ze veel kunnen, en daar ben ik heel erg dankbaar voor, maar ik vind al van kinds af aan dat mijn dijen te dik zijn. Ik heb wat striae en cellulitis en ik krijg heel snel littekens en blauwe plekken.


Met de jaren heb ik dat geaccepteerd, je komt er op een gegeven moment toch achter dat niemand die putjes écht wat uitmaakt. Nu probeer ik meer naar mezelf te kijken als een totaalplaatje, en iedere dag tegen mezelf te zeggen dat ik er super goed uit zie, dat werkt echt!


Juist door mijn benen veel te laten zien krijg ik meer zelfvertrouwen.

Jara

Foto's: Isa Wiegers, Styling: Roosje Nieman

Gambettes loves your legs,

even if you don't

Gambettes Box, dat zijn twee stijlvolle en gerecyclede panty's per maand, rechtstreeks in je brievenbus, voor €15,90 inclusief verzendkosten.

Ontworpen in Parijs, voor wat extra je ne sais quoi en made in Italy voor ultieme kwaliteit en comfort.


Alle benen zijn mooi. Durf ze te laten zien.

F*ck pants, wear Gambettes.

ABONNEREN

Meedoen aan de volgende Leg Studio?


Laat je naam en e-mailadres achter, en we nemen contact me je op zodra de volgende Leg Studio plaatsvindt!