EEN ODE AAN ALLE BENEN

Onze benen, we zijn vaak gewend ze te verstoppen, te verbloemen, ze voor lief te nemen, maar niet om écht van ze te houden.

Met het opkomen van de eerste zonnestralen van de lente, op de eerste dag dat we weer met blote benen naar buiten kunnen, laten we toch dat shortje, rokje, of jurkje maar liggen, want;

Onze benen zijn nou eenmaal het op één na minst geliefde lichaamsdeel onder vrouwen (vlak na de billen), maar er is nog een tweede reden...

Zo’n 80% van de vrouwen* geeft aan wel eens te maken hebben gehad met straatintimidatie, staren, gejoel, gesis, suggestieve opmerkingen, ongevraagde aanrakingen.


Gambettes vindt dat niks je tegen zou moeten houden je benen te laten zien, alle benen zijn namelijk mooi.

Alle benen verdienen het om gezien, geliefd, gevierd en gerespecteerd te worden.

En alle benen, bedekt of onbedekt, in welke vorm dan ook, verdienen het om met een veilig gevoel over straat te kunnen.


Onze missie: Free Your Legs

Met 15 spiegels ter hoogte van de benen in het centrum van Amsterdam willen we je aanmoedigen om je benen te laten zien, zoals jij ze het liefste ziet en zonder vooroordeel of angst. Deel je spiegelselfie in één van de Amsterdamse spiegels*, of in welke spiegel je maar wil op Instagram, en verklaar de liefde aan je benen met #freeyourlegs en tag @gambettesbox. Per geposte foto doneren wij €5,- aan stichting Stop Straatintimidatie.** Vergeet niet je profiel op 'publiek' te zetten zodat we je deelname kunnen zien.

*Onderzoek onder Amsterdamse vrouwen van 15-34 jaar

*Let op: de spiegels kunnen tijdens de campagne weg worden gehaald. Geen spiegel bij jou in de buurt? Gebruik je eigen spiegel!

**algemene voorwaarden van de collecte.

Straatintimidatie omvat een verscheidenheid aan seksuele uitlatingen of gedragingen waarmee anderen worden geïrriteerd, gekwetst, beledigd, bedreigd of beperkt in het gevoel van persoonlijke vrijheid. Voorbeelden hiervan zijn het doen van seksueel getinte verzoeken of toespelingen, schelden, naroepen en sissen, staren, maar ook ongewenst aanraken, iemand belemmeren de weg te vervolgen of het maken van seksueel getinte gebaren.


Stop Straatintimidatie zet zich in voor beleid rondom straatintimidatie. Zij vinden namelijk dat iedereen ongehinderd over straat moet kunnen gaan in onze samenleving. Zij werken met lokale en nationale politici aan beleid bestaande uit monitoring, bewustwording en afstraffing van straatintimidatie.


Recently posted

#freeyourlegs @gambettesbox

Gambettes Box, dat zijn twee mega stijlvolle en gerecyclede panty’s per maand, en in de maanden juni - augustus limited edition beachwear, ontworpen in Parijs, rechtstreeks in je brievenbus, voor €15,90 en iedere maand opzegbaar.


Zodat jij met trots je benen kan laten zien, want dat verdienen ze.