Van schelden tot fluiten, van indringend staren tot suggestieve opmerkingen, van beledigingen tot ongewenste aanrakingen, straatintimidatie beperkt onze bewegingsvrijheid en het overkomt de overgrote meerderheid van de vrouwen. Volgens een enquête die L'Oréal Paris en Ipsos in 2021 in 15 landen hielden, is bija 80% van alle vrouwen al eens lastig gevallen in de openbare ruimte*


Bij Gambettes Box richten we ons elke maand tot duizenden vrouwen. En juist daarom verheffen we vandaag onze stem tegen straatintimidatie. Want we zeggen het nog maar eens, for the people in the back: op straat zou niemand bang hoeven te zijn om lastig gevallen te worden.

Onze missie? 3 woorden:

Geen gebogen hoofden meer en geen versnelde passen en gespannen schouders bij de geringste opmerking: "Jouw lichaam is van jou en jij bepaalt wat je laat zien".


Samen met Stichting Stop Straatintimidatie hebben we in Amsterdam, Parijs en Hamburg spiegels opgehangen ter hoogte van de benen. We willen je daarmee aanmoedigen je benen te laten zien, en een foto van jezelf te maken. Met die foto's veroveren we niet alleen de straat terug, maar eisen we ook het recht op om vrij te zijn in de openbare ruimte. Vrij van angst, vrij zonder lastiggevallen te worden.


Voor elke gedeelde foto doneert Gambettes Box €5,- aan stichting Stop Straatintimidatie. Zo helpen wij hen om hun strijd voort te zetten.

Je kunt op verschillende manieren meedoen en zo je steentje bijdragen aan deze campagne.

Dit kan op straat, maar ook gewoon lekker vanuit huis. Iedere gedeelde foto staat gelijk aan een donatie van €5,-

MAAK EEN FOTO

VAN JEZELF

In één van de spiegels in de straten van Amsterdam* of bij je thuis (met of zonder de Free Your legs sticker uit de Box van maart)

DEEL JE FOTO

Op Instagram met #FreeYourLegs

(zet je profiel op ‘publiek”)


of door ons een DM te sturen via @GambettesBox


of per e-mail door je foto te sturen naar freeyourlegs@gambettesbox.com

*Let op: de spiegels kunnen tijdens de campagne weg worden gehaald. Geen spiegel bij jou in de buurt? Gebruik je eigen spiegel!


Algemene Voorwaarden van de collecte.

MEEDOEN DOOR GEBRUIK VAN ÉÉN VAN DE SPIEGELS IN AMSTERDAM?

FREE YOUR LEGS is een campagne tegen straatintimidatie

in samenwerking met stichting Stop Straatintimidatie:

Stichting Stop Straatintimidatie bestaat sinds 2016 en heeft als missie het uitbannen van straatintimidatie in Nederland. Het doel? Iedereen in Nederland moet gelijke toegang hebben tot de publieke ruimte en zich daarin met een veilig gevoel kunnen bewegen zonder belemmering of hinder van anderen.

Straatintimidatie is een manier om vrouwen hun ‘plaats’ te wijzen, een manier om hen te laten weten: “Je kan rondlopen, studeren, werken, maar je blijft een vrouw. En dus hebben wij wat over je te zeggen.”

FREE YOUR LEGS

FREE OUR LEGS

LET'S TAKE BACK THE STREETS TOGETHER

*Volgens de enquête die L'Oréal Paris en Ipsos in 2021 in 15 landen hielden.

“International Survey on Sexual Harassment in Public Spaces” standup-international.com


MEER WETEN OVER STOP STRAATINTIMIDATIE
HIER VIND JE ONZE SPIEGELS
MEER OVER STRAATINTIMIDATIE